Skip to main content

Cara Mudah Untuk Berhenti Merokok Dengan Vivix Shaklee

Korang Tau Tak?

Merokok membenarkan diri melalui proses merosakkan badan untuk masa kini dan akan datang.

Lebih parah lagi, ianya juga memberi kesan buruk kepada mereka di sekeliling.

Cara Berhenti Merokok Dengan Mudah


Jom dengar pengakuan berhenti merokok selepas puas dengan macam-macam kaedah sehingga bertemu jalan penyelesaian yang lebih selamat :)




Kerosakan & Kekurangan Yang Sedang @ Bakal Di Alami Bagi Mereka Yang Merokok


Merokok banyak memberi kesan yang tidak baik kepada badan. Kesan paling ketara, ia boleh menyebabkan kehilangan vitamin dan mineral penting dalam badan terutama sekali kalsium yang boleh menyebabkan tulang semakin rapuh. Kesan lainnya juga adalah :
  1. Deria bau kurang sensitif.
  2. Gigi mudah rosak, gusi senang membengkak selain dari warna gigi berubah menjadi kuning. Ia juga boleh menyebabkan gigi  mudah tercabut sebelum sampai usia sepatutnya.
  3. Apabila tidak sihat, antibodi badan  lemah berbanding mereka yang tidak merokok. Ia menyebabkan proses penyembuhan mengambil masa lebih lama.
  4. Keupayaan fizikal dan mental lebih mudah terganggu.
  5. Keupayaan dan keinginan seksual berkurangan.
  6. Boleh menyebabkan ulser perut.
  7. Mudah dapat asma dan gangguan sistem pernafasan.
  8. Penyakit jantung.
  9. Kanser larinks dan esofogus.
  10. Kanser pankeras.
  11. Kanser paru-paru.

Merokok & DNA Rosak


Setiap sel dalam badan manusia mengandungi DNA. DNA adalah bahan asas untuk menentukan sel-sel terbentuk sihat. Jika DNA rosak, automatik sel-sel pun turut sama rosak. Akibatnya, akan berlaku mutasi DNA. Sel-sel yang mengandungi DNA mutasi boleh membentuk kanser atau penyakit-penyakit lain.

Vivix membantu dalam memusnahkan radikal bebas, memperbaiki sel serta melindunginya hingga ke peringkat cellular DNA.


Kelebihan Vivix Shaklee : Berhenti Merokok

Testimoni Vivix Untuk Ikhtiar Berhenti Merokok


Berhenti Merokok Dengan VIvix

Testimoni Berhenti Merokok Dengan Vivix

Testimoni Berhenti Merokok Dengan Vivix 2

Testimoni Berhenti Merokok Dengan Vivix 3

Testimoni Berhenti Merokok Dengan Vivix 4

Testimoni Berhenti Merokok Dengan Vivix 5

Semoga Bermanfaat!


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. Salam yani ..
    Moga produk tu dpt mmbntu perokok menghilangkan ketagihan nya.
    Aby tk merokok ..
    Oh yer ..
    Esok khamis, wife akan kluar Di selamat pagi Malaysia plak ..
    Psl kucing juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, alah terlepas nak tengok huhu
      takpe, murah rezeki aby & wife :)

      Delete
  2. Salam yani ..
    Moga produk tu dpt mmbntu perokok menghilangkan ketagihan nya.
    Aby tk merokok ..
    Oh yer ..
    Esok khamis, wife akan kluar Di selamat pagi Malaysia plak ..
    Psl kucing juga

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…