Hidup Ini Sebuah Pilihan Dan Perjalanan

Ada orang kata dia di takdirkan untuk tidak berjaya

Buat begini begitu tidak akan sesekali berjaya

Apa benarkah? Sedikit coretan dari iReach Classroom

Hidup Ini Sebuah Pilihan Dan Perjalanan

Hidup Sebuah Pilihan & Perjalanan
Dalam sedar tak sedar, sebenarnya kita memang pun dah ditakdirkan sebagai pemenang. Kita Juara!

Setiap hari 15 kali kita diseru Marilah Menuju Kejayaan! (azan) Cantik! 

120 juta sperma yang ayah kita pancarkan, satu je yang berjaya, itulah diri kita!

Masalahnya ada sifat was-was, nanti, tunggu dulu, lepak chill sedangkan umur tak tahu sampai bila. ALLAH.. paling kecewa  andai ada yang cuba merendahkan diri sendiri, Naudzubillahimin zalik! Kita Juara!

Di dalam keadaan zon selesa, sebagai anak, rasa dan nak mak ayah sentiasa ada dengan kita walhal, satu hari ALLAH pasti jemput mereka ke pangkuanNya

Dah latih diri jadi anak baik semampu boleh? hambaNYA yang baik? Masya ALLAH, boleh menangis

Paling sedih, jika tulis nama diri sendiri pada kertas dengan list apa yang telah dilakukan, layakkah untuk mendapat syurga Nya? ALLAHU AKBAR

Makna cukup adalah apabila kita bahagia dengan hidup kita dan tak kisah dengan apa yang orang lain dapat.

Dunia ni sangat berlimpahan dengan nikmat. Nikmat untuk manusia. Tengok makanan manusia dan kucing, jauh sangat berbeza. Berganda-ganda limpahan NYA

DIA ciptakan tumbuhan, binatang, mineral, minyak, emas semuanya untuk kita. Untuk manusia urus dan tadbir.

ALLAH Maha Pengasih, Maha Penyayang

Tak nak tangguh-tangguh, tak nak set minda dengan ntah pape, tak nak kata tak bagus pada diri, tak nak fikir tak baik pada orang.

Ani sayang diri ani, jadi ani tarik aura positif. Kasih sayang, cinta dan semua kebaikan

Anda juga begitukan? :)

Semoga Bermanfaat! :)

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda
Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895
"Do What You Love"

4 comments:

  1. betul tu.. hidup adalah satu pilihan.. dan atie percaya ianya satu pemboleh ubah yang mampu kita kawal.. hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atie! Terima kasih blogwalking , love banyak2 :)

      Delete
  2. Ayat win 120 juta sperm ayah..

    Satu je jadi..

    Kita la tu..

    Terbaik

    ReplyDelete

Tahniah Untuk Adik!

Sebenarnya hari sabtu pagi subuh mendapat perkhabaran gembira dari Adik Dialah Adik yang terakhir dalam urutan Saya ada adik sepasa...