Skip to main content

IT'S FEBRUARY

Assalamualaikum

Alhamdulillah, Allah bagi kita kesempatan untuk berada di bulan Februari 2014.

01022014. Membawa cerita yang macam-macam ada!

Straight to the point

Firstly. 
Yehuuu. Happy Wilayah Day and Happy Holiday! Extra holiday.
Manfaatkan masa bersama yang tersayang 
Yang depan mata kitalah yang amat berharga, yang support kita bila down and rise me up! 
wah gitu hehe, 

Next . 

SABAHAN . SARAWAKIAN!
SHAKLEE TURUNKAN HARGA UNTUK ANDA!
Harga sama di sini u olls... (kepochi)
SAMA!

Tak percaya? Kejap ea'

RM0.00 Shaklee: Effective from 1-Feb-14, Shaklee will lower down the East Malaysia product price and PV so that both EM and WM price and PV will be the same

Kan?

Suasana di pasar pagi semalam

Mama : Mahalnya sayur!
Peniaga : Barang semua dah naik!
Mama : Kankung? Kankung?
Peniaga : Kankung takde 

Hehehe

Message di sini bukanlah nak bercerita tentang kankung, tapi cheq nak habaq kat hangpa semua ni bukan kankung je turun, Shaklee pun turunkan harga untuk Sabahan and Sarawakian taw! Melting ani dengan Shaklee ni!  Pasni mehla kita bershaklee together. Selamat dan halal . itu yang penting! ^_^

Ketiga :

HAPPY WORLD HIJAB DAY EVERYONE!
MYHIJAB#MYDIGNITY

Trust me! Bila kita pakai tudung kita lebih cantik.Kuatkan azam sayang! Nak pakai tudung,pakai! Tak payah fikir 2,3, 10 x. lagi lama fikir, lagi x betul kepala huhu sebab apa? perasaan waswas tu datang. Benda baik bila nak buat, buat terus. kalau tak ada tanduk 2 yang hasut anda hehe. Pakai. Apa yang Allah suruh itu lah yang terbaik untuk kita.

Ibarat kat kedai, kita dah berkenan dengan satu barang ni, mana satu pilihan kita either nak amik yang dah di sentuh orang atau yang berbalut kemas?

Senyum dan jawab sendiri! :)
Life is a choice. Ikut apa yang Allah suruh tinggal yang di larang! :)

Lastly :

Yeay. Promotion for this month!

 Multivitamin and Multimineral!

Ada yang tanya Ani. Kalau nak multivitamin, x payah makan banyak supplement, mana satu perlu amik?

INILAH JAWAPANNYA! VITA-LEA

Ia membantu :

  • Mengekalkan kecerdasan mental dan ketahanan dari jangkitan
  • Menolong fungsi normal penghadaman dan selera makan
  • Menyokong sistem pembiakan
  • Pertumbuhan dan penggantian sel
Berminat dengan supplement Shaklee? sms/whatsapp Ani 014-7222642 untuk keterangan lanjut dan mendapatkan supplements Shaklee anda.

Jom bershaklee!


Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…