Homeless To Harvard

Sebenarnya sendiri rasa nak lari dari kebiasaan

Saya bukanlah orang yang suka tengok movie

Tapi once rasaa nak tengok, guna google kemudian nampak cerita ni dan tengok. Best! Penuh pengajaran.

Homeless to Harvard

Homeless to Harvard
Kisah tentang Liz Murray yang hidupnya penuh cabaran. Maknya ada AIDS, ayahnya ntah ke mana, cuma pergi sekolah untuk jawab exam and she did it! Belajar sendiri still tak nak sekolah.

Liz tak nak sekolah sebab tak nak berpisah dengan Ibunya. Dia tahu Ibunya akan jaga dia tapi sampai Ibunya tiada, dia sedar dia yang jaga Ibunya selama ini dan dia kena berubah untuk dirinya.

Dia apply masuk sekolah untuk golongan mereka, cari ayahnya dekat rumah yang disediakan untuk homeless tu, tipu nombor telefon dan dia berjaya

Sebab dia tahu dia jauh tertinggal, dia tahu dia tiada pilihan lain melainkan belajar balik semua yang dia tertinggal. Cikgu dia kata kau bunuh diri kau sendiri, tapi dia tahu keperitan dulu dan apa yang terbaik untuk dia.

Sampai satu hari, dia antara students yang dapat pergi Boston, percuma 5 hari, disana dia kata dia tak rasa mampu masuk U, dia berbeza dengan orang lain, orang takkan hargai dia, sampai dia tanya sebenarnya apa yang membuatkan kita ni berbeza? kehidupan, lahir?

Pendek cerita, dia nak pergi Harvard! dia apply sponsor - (The New York Times), dia jujur masa interview dan dia dapat!

Yeah dapat masuk Harvard!

Nilai Pengajaran Dalam Homeless to Harvard

Pandangan saya adalah siapa pun kita, apa pun rintangan, rempuh! rintangan itu membuatkan kita special dari yang lain. Lagi sukar rintangan , lagi terbaik untuk kita!

Liz bukanlah keluarga biasa, tapi dia punya satu impian. Yang dia tahu impian tu dia sendiri kena lakukan. Push yourself, work harder. It starts with you!

Full movie : Homeless to Harvard

Semoga Bermanfaat! :)

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti terjamin, Saya Ani Haryani memerlukan Pengedaar bagi setiap pelusuk negeri

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan 

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

No comments:

Post a Comment

Tahniah Untuk Adik!

Sebenarnya hari sabtu pagi subuh mendapat perkhabaran gembira dari Adik Dialah Adik yang terakhir dalam urutan Saya ada adik sepasa...