10 Keunikan Ibu Pejabat Shaklee, Pleasanton

Hari ni ani nak cerita tentang HQ Shaklee, Pleasanton, San Fransisco, California.

Apa yang ani nak tekankan kat sini adalah "Sentiasa Selamat", "Sentiasa Berkesan" & "Sentiasa Mesra Alam" memang diguna pakai sampaikan HQ nya pun tiada alat penghawa dingin tetapi pengudaraan tetap terbaik :)

Arkitek pembinaan HQ Shaklee adalah Gensler yang bertanggungjawab untuk jadikan HQ Shaklee ini mesra pengguna, mesra alam sebagai refleksi kepada komitmen Shaklee iaitu kehidupan yang harmoni bersama alam semulajadi.

10 Keunikan Tentang Ibu Pejabat Shaklee, Pleasanton


10 Keunikan Tentang Ibu Pejabat Shaklee, Pleasanton

Jom baca satu-persatu :)

  • Seperti ani kata di kata, ianya reka bentuk oleh arkitek bertaraf dunia, Gensler yang sebenarnya juga design beberapa bangunan popular seperti JFK Airport, New York, Menara Shanghai China, Ritz-Carlton Hotel , Dubai, The Avenue 3, Kuwait, Facebook Inc , London dan sebagainya
  • Ianya berkonsepkan "Living in Harmony with Nature" yang mesra alam dan manusia. Berada di dalam bangunan dan persekitarannya, kita akan lihat dikelilingi pokok,langit,bukit dan padang di sekitar bangunan.
  • Bangunan dibina dari bahan yang mampan. Contohnya, panel kayu dan pintunya menggunakan kayu dari hutan yang diiktiraf (certified sustainable forest).
  • Hiasan dalaman seperti karpet, kerusi, meja, cat dan lain-lain diperbuat daripada bahan yang boleh dikitar semula.
  • Landskap di sekitar bangunan adalah tanaman herba botani yang mewakili bahan-bahan yang digunakan di dalam produk Shaklee.
  • Lampu di dalam bangunan menggunakan sensor pergerakan untuk on & off dengan tujuan menjimatkan penggunaan tenaga. Apabila cahaya mencukupi di dalam bangunan, lampu malap sendiri. Lampu dalam dan luar juga diset dengan timer.
  • Shade tingkap juga menggunakan sensor elektrik yang membenarkan 80% pencahayaan dalaman dan pada masa yang sama melindungi bahagian dalam dari panas matahari. Peneduhan automatik mengikut kadar cahaya.
  • Kaca jenis Low-E digunakan di seluruh bangunan untuk memaksimumkan penggunaan tenaga secara berkesan. Cahaya matahari boleh masuk ke ruang paling dalam dan mengaktifkan peneduhan pada waktu siang paling panas. Penggunaan tenaga dijimatkan serta merta.
  •  Pengaliran udara bawah lantai digunakan untuk penggunaan tenaga efisien dan meningkatkan kualiti udara dalam bangunan secara graviti.
  • Terdapat juga kawasan terbuka dalam bangunan untuk pengaliran udara segar.

Hasil dari inovasi pada bangunan HQ ini, Shaklee diiktiraf sebagai syarikat pertama terima Climate Natural Certified kerana berjaya capai zero impact kepada pemanasan global (0% pelepasan CO2)


Semoga Bermanfaat ! :)Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular Posts