Cara Mengatasi Masalah Scoliosis Dengan Shaklee

Scoliosis tidak mengira mereka yang muda mahupun berusia.

Di media massa juga sering terdengar meminta murid supaya tidak membawa beg yang terlalu berat.

Adakah ianya penyakit yang kekal atau boleh di rawat? 

Scoliosis, Rawatan & Atasi Masalah Scoliosis Dengan Shaklee :)

Scoliosis

Cara Mengatasi Masalah Scoliosis Dengan Shaklee

Sebelum pergi jauh, apakah itu Scoliosis?

Scoliosis terjadi apabila keadaan tulang belakang menjadi melengkung. Perbezaan dengan tulang belakang biasa  dengan mereka yang mengalami adalah tulang belakang mereka membengkok ke kiri atau ke kanan. 

Bila meningkatnya usia dan perkembangan pada tubuh, ia  memberi rasa sakit kepada mereka yang mengalaminya. Sakit pada punggung, leher, gangguan pencernaan atau gangguan pada pernafasan seperti jantung dan paru-paru.

Punca Terjadinya Scoliosis


Mengikut Dr Ahmad Mahyuddin, punca tidak dapat dikenal pasti dan berdasarkan kajian, terdapat beberapa teori yang mungkin menjadi punca termasuklah faktor genetik, masalah kolagen, hormon yang tidak stabil dan sebagainya. Sebilangan penyelidik juga mengkaji sama ada faktor mekanikal juga penyumbang kepada keadaan ini seperti membawa beg berat untuk jangka masa panjang.

Rawatan Scoliosis


Rawatan Scoliosis terbahagi kepada 3 iaitu Observation (pemerhatian), Orthosis (penggunaan alat sokongan untuk tujuan pembentukan tulang dan yang membengkok atau melengkung) dan Operation (pembedahan)

Scoliosis magnitud kurang daripada 20 darjah, ianya di bawah pemerhatian dan rawatan susulan daripada Doktor.

Scoliosis magnitud 20-40 darjah, Ia di rawat dengan Orthosis. Bergantung juga kepada umur dan tahap kematangan tulang pesakit. Orthosis tidak sesuai untuk masalah tulang belakang yang matang, magnutid melebihi 40 darjah dan kes tulang torasik melengkung ke bahagian belakang.

Operation pula untuk pesakit remaja yang mempunyai scoliosis melebihi 40 darjah, scoliosis tulang terosik melebihi 30 darjah (boleh mengganggu fungsi paru-paru dan jantung) dan scoliosis yang melebihi 50 darjah bagi pesakit dewasa.

Apa yang lebih penting adalah mendapat rawatan dan nasihat daripada Doktor.

Rawatan Alternatif Dengan Supplement Semulajadi


Vivix kaya dengan Polifenol dan Resveratrol. Vivix mengandungi ramuan botani Shaklee unggul  iaitu Polygonum Cuspidatum, Muscadine Grape, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan Polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaan sel.

Shaklee Collagen Powder 4000 mg  proprietari RSS (Red Snipper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan sangat ringan hingga 1000 Dalton yang dapat menyerap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

  • Advanced Joint Health Tablet
Mempunyai gabungan bahan-bahan yang sangat efektif dan terbukti berkesan untuk menyokong pergerakan, fleksibiliti dan fungsi sendi yang sihat. Diperbuat daripada bahan-bahan yang bertindak pantas untuk membekalkan khasiat pemakanan kepada sendi. 100% berasaskan tumbuhan dan mineral.

  • OsteMatrix
Mengandungi nutrient termasuklah  Kalsium,Vitamin D, Magnesium dan pelbagai khasiat lain untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat. Membentuk tulang dan gigi yang kuat, 1000mg element kalsium, 400mg Magnesium 400IU Vitamin D untuk menggalakkan penyerapan kalsium. 

Testimoni Scoliosis Dengan ShakleeTestimoni Set Scoliosis Dengan Shaklee


Anda Berminat Dengan Supplement Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID: 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

No comments:

Post a Comment

Bagaimana Saya Berpuasa Berikhtiar Dengan Set Puasa Shaklee

Ramadhan Kareem! Bila Ramadhan tiba, seronokkan Alhamdulillah Pahala dilipat gandakan, teringat Lailatul Qadr, moga kita ketemu Lai...