Skip to main content

Personaliti Si Pencinta Kucing


Siapa sini suka kucing? Kita sama

Kucing ni dah macam keluarga, alat permainan pun ada jugak!

Pastinya kucing haiwan peliharaan Nabi kan?

Kisah Hidup Ani & Kucing


Kisah nya bermula apabila Abah ambil kucing bawah yang sering kelaparan, bawa balik rumah dan makan. Sehinggalah telah beranak pinak huhu

Kucing kami, kami lepaskan. Siap ada pintu untuk kucing masuk ke dalam rumah :) Pandailah nak balik, nak makan, nak membuang, nak bermain dan nak keluar :)

Sekarang, jom tengok satu-persatu Personaliti Si Pencinta Kucing

Ani dapat dari bahan bacaan, sama-sama kita baca dan belek satu persatu :)

Personaliti Si Pencinta Kucing



Personaliti Si Pencinta Kucing

  • Bijak
Daripada satu survey,  mengatakan bahawa pemilik kucing lebih cerdas daripada mereka yang memiliki anjing. Kesimpulannya berdasarkan skor yang diambil daripada sebuah kajian yang telah dilakukan kepada kedua pemilik haiwan. Para pengkaji menyatakan yang  orang cerdas akan bekerja lebih lama dan disebabkan itu kucing adalah pilihan tepat untuk para intelektual yang sibuk.

  • Pemilik Kucing Sifatnya Lebih Tertutup & Sensitif
Denise Guastello, seorang professor psikologi daripada Unversity Caroll, Waukesha, Wisconsin mengatakan Orang yang suka kucing ini lebih sensitif dan tertutup sebab mereka lebih memilih berada rumah untuk membaca buku, dan kucing tidak memerlukan untuk di bawa keluar sepanjang masa, ia akan menemani tuannya di rumah.

  • Cenderung Bijaksana & Terbuka Dalam Menerima Pendapat
Sama ada iamirip dengan binatang kesayangan, para pemilik kucing  tidak terlalu suka mengikut aturan dan cenderung untuk berfikiran lebih terbuka.

  • Pemilik Kucing Lebih Cepat Bangkit Dari Jatuh
Kucing berperanan sebagai terapi selama mana pemiliknya mengalami masalah dan masa-masa sukar. Apabila pemilik kucing berada dalam keadaan tertekan, belai mereka, ia terapi untuk membantu mengurangkan tekanan dan kembali bangkit. 

  • Buat Lelaki, Anda Menarik Perhatian :)

Kajian di Inggeris membuktikan 90% wanita lebih memilih pemilik lelaki kucing. Para wanita beranggapan bahawa lelaki yang memiliki kucing lebih sensitif dan bijak dan mampu mengambil komitmen. 


Video Kucing Yang Menghiburkan




Semoga Bermanfaat! :)



Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Dengan Penjimatan Berganda



Anda berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee?


Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.


Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. kucing memang sangat menghiburkan
    sekarang ni kami ada
    2 kucing dewasa
    3 kucing remaja
    3 anak kucing (baru lahir 2 minggu)

    ReplyDelete
  2. "Kajian di Inggeris membuktikan 90% wanita lebih memilih pemilik lelaki kucing."

    Aku syak sebenarnya dia nak kucing berbanding ownernya.. hehe

    ReplyDelete
  3. Kucing adl peliharaan paling menyenangkan ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…